طراحی سازه و معماری
طراحی سازه و معماری

طراحي سازه و معماري ساختمان

هماهنگی میان طراحی سازه و معماری بسیار حیاتی است. در طراحی یک ساختمان، معمار می‌بایست به شکل و فضای داخلی توجه داشته باشد تا محیط زیبا و کاربرپسندی ایجاد شود، در حالی که طراح سازه باید مطمئن شود که ساختار مجموعه به طور کامل پایدار و ایمن است. همچنین، استفاده از فناوری‌های نوین و مواد پایدار در طراحی سازه و معماری، به منظور کاهش تاثیرات محیطی و افزایش پایداری طرح‌ها نیز حائز اهمیت است.

طراحی سازه به ایجاد ساختارهایی پایدار و مقاوم در برابر بارها و نیروهای مختلف می‌پردازد. این زمینه شامل تحلیل نیروها، انتخاب مواد مناسب، طراحی سیستم‌های سازه‌ای و ایجاد نقشه‌ها و جزئیات فنی است. هدف طراحی سازه، ایجاد سازه‌هایی است که علاوه بر مقاومت، وزن کمتری داشته باشند و بهره‌وری انرژی بالا داشته باشند.

معماری به طراحی و ایجاد فضاها، ساختارها و ارتباطات بین انسان‌ها و محیط طبیعی می‌پردازد. این زمینه شامل ایجاد طرح‌ها، نقشه‌ها، نماها و جزئیاتی است که با همه‌ی عوامل فرهنگی، اجتماعی، جغرافیایی و زیبایی‌شناسی همگام می‌شود. در معماری، اهمیت به استفاده از مواد مناسب، نورپردازی، تهویه مناسب، انرژی پایدار، ایمنی و توجه به نیازهای کاربران اختصاص داده می‌شود.

طراحی انواع سازه تیرچه بلوک ، وافل ، یوبوت … ✓ طراحی سازه صنعتی و فولادی و بتنی بهینه ✓ سبک سازی و مقاوم سازی سازه

✅بازدید و مشاوره رایگان در اسرع وقت ✅در اصفهان و کلیه شهرستان ها

۰۳۱۴۲۶۴۵۹۲۹۰۹۳۷۴۸۵۴۶۱۲

طراحی سازه و معماری

طراحی سازه چیست؟

طراحی سازه یا طراحی ساختار یک سازه، یکی از شاخه ‌های علوم مهندسی است. با استفاده از علم طراحی مهندسی، یک سازه با ساختار پایدار، مستحکم و با قابلیت های مهندسی بسیار عالی، طراحی و اجرا می شود. تمام مراحل طراحی سازه و تحلیل ساختار از تمام جوانب به دقت بررسی و ارزیابی می شوند. ساختارهایی که با برنامه ریزی های دقیق به این روش ساخته می شوند قادرند بارهای اضافی وارد شده به کل سازه را تحمل کرده، در برابر شکست و حوادث، مقاومت بالایی داشته و از همه مهمتر، در یک دوره زمانی بسیار طولانی همچنان ثبات و پایداری خود را حفظ کنند.

هدف علم طراحی سازه، ساخت انواع ساختارهای مستحکم است که با گذشت قرن ها همچنان پایدار بمانند. مانند همان چیزی که در آثار تاریخی و باستانی به جای مانده از قرن های گذشته می بینیم . کوچکترین انحراف از اصول استاندارد در طراحی سازه منجر به ساختمان ‌های ناپایدار خواهد شد. به این ترتیب، انواع سازه، غیر استاندارد محسوب می شوند و پیامدهای جدی را در مواجه شدن با حوادث در پی خواهد داشت.

اهداف طراحی سازه

طراحی سازه بخشی از مهندسی سازه است. که زیرمجموعه ای از مهندسی عمران است. مهندسان سازه آموزش دیده اند تا عناصر سازه را به طور دقیق طراحی کرده و در حین ساخت نظارت کنند. تا از اجرای صحیح طراحی سازه اطمینان حاصل شود.

در زمینه طراحی سازه و معماری با مشاوره و کارشناسان شرکت سپهر ساخت همین حالا تماس بگیرید!

طراحی معماری، محاسبات سازه، طراحی تاسیسات برقی و مکانیکی، معماری داخلی

اهداف طراحی سازه

  • سازه ای تولید شود که بتواند در طول عمر مفید خود بدون شکست در برابر همه بارهای وارد شده مقاومت کند
  • برآورد ابعاد اقتصادی اعضای ساختاری
  • بررسی استحکام ، ثبات واستحکام سازه ها 
  • تضمین کننده ایمنی سازه ساختمان

وظایف مهندس طراح سازه

مهندس طراح سازه وظیفه دارد تا نقشه های معماری پروژه را به مدل های سازه و نرم افزاری تبدیل کرده و سپس با خروجی گرفتن از نرم افزارهای طراحی سازه این مدل ها را به نقشه های اجرایی (نقشه های سازه ای) تبدیل کند. یک مهندس طراح سازه باید بر موارد زیر به طور کامل مسلط باشد :

  • آشنایی با آیین نامه های طراحی سازه و توانایی تفسیر آن ها
  • آشنایی و تسلط بر نرم افزارهای طراحی سازه
  • آشنایی و تسلط برنقشه کشی سازه

فرآیند طراحی سازه

طراحی سازه از ۳ مرحله اصلی شامل برنامه ریزی، طراحی و ساخت عبور می کند.

1. مرحله برنامه ریزی در طراحی انواع سازه شامل بررسی مواردی است که الزامات و تجهیزات مورد نیاز و همچنین عوامل موثر بر طراحی را شامل می شود. در مرحله برنامه ریزی دقیقاً مشخص می شود که ابعاد سازه، طرح اولیه و شکل نهایی پروژه به چه صورت خواهد بود. در مراحل برنامه ریزی قبل از طراحی سازه، مهندسین، راه کارهای احتمالی و همچنین راه کارهای جایگزین را پیشنهاد می ‌دهند این مسائل با توجه به ساختار اصلی سازه معرفی می شود.

توجه به مسائل زیبایی شناسی، متناسب بودن طرح سازه با فرهنگ و آداب و رسوم جامعه، ملاحظات و مجوزهای قانونی، مسائل اقتصادی و بودجه مالی و همچنین مسائل مرتبط با محیط زیست در طراحی سازه در نظر گرفته می شود. تمام محدودیت هایی که ممکن است طراحی انواع سازه ها را دچار چالش کند به طور دقیق بررسی می گردد و راه حل های جایگزین و کاربردی ارائه می شود.

2. مرحله طراحی در دومین مرحله طراحی سازه شامل ارائه طرح اصلی و برنامه ریزی دقیق است. این مرحله عموماً به صورت نقشه کشی فیزیکی و کار با نرم افزارهای رایانه ای پیگیری می شود.

3. سومین مرحله در طراحی سازه شامل مراحل ساخت و ساز است. تمام تجهیزات، ماشین آلات، مواد اولیه و نیروی کار فراهم می شود و مراحل اجرای پروژه آغاز می گردد. مهندسین ناظر بر تمام مراحل ساخت به طور دوره ای و روزانه نظارت دارند. در این قسمت، تحلیل چالش ها، مشکلات و ارائه راهکارها بر عهده تیم ناظر قرار می گیرد.

طراحی سازه

چک لیست طراحی سازه

فهرست بازبینی یا چک لیست طراحی سازه ساختمان، جدولی شامل مجموعه اقدامات ضروری در حین ساخت سازه است. این چک، به منظور کنترل، بازرسی و بازبینی الزامات طراحی و اجرایی مورد نیاز در ساخت سازه‌های فولادی و بتن آرمه مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

تایید کیفیت سازه‌های ساختمانی توسط نظام مهندسی ساختمان و بر اساس چک لیست طراحی سازه انجام می ‌شود. در این چک لیست، معمولا مقابل هر سوال، سه گزینه (بلی، خیر و عدم نیاز) وجود دارد. موارد موجود در چک لیست طراحی سازه توسط کنترل‌ کننده بازبینی و مطابق عملکرد پر می ‌شود. چک لیست طراحی سازه دارای بخش‌های مختلفی است .

نکات مهم طراحی سازه چیست ؟

  • طراحی برخی از سازه ها، پیچیدگی ها و تجزیه تحلیل بیشتری را طلب می کند. این چالش ها حتماً باید از طریق یک تیم حرفه ‌ای پیگیری شود.
  • در طراحی سازه، تجربه، تخصص و مهارت ها اهمیت زیادی دارند.
  • در تمام مراحل طراحی و ساخت و ساز انواع سازه، رعایت استانداردهای ساخت و ساز و مسائل زیست محیطی اهمیت دارد.
  • بخش بزرگی از طراحی سازه از طریق نرم‌ افزارهای مهندسی انجام می ‌شود، بنابراین یک متخصص نرم افزار و برنامه های رایانه ای در تیم مهندسی باید حضور داشته باشد.
  • در طراحی انواع سازه، میزان فشار وارد شده بر ستون ها و کل ساختمان از طریق فرمول های مهندسی محاسبه می شود.
  • برای طراحی سازه از انواع مواد اولیه فلزی و غیر فلزی استفاده می شود، بنابراین برای محاسبات ریاضی در قسمت‌ های مختلف به جنس ماده و خواص فیزیکی و مکانیکی آن باید دقت گردد.
  • اگر طراحی سازه برای بناهایی پیشنهاد شود که شکل ظاهری آن به صورت طرح های مدرن و غیر متعارف می باشد، محاسبات باید دقیق تر بوده و مواد ساختمانی از استحکام بالا برخوردار باشند. تحمل وزن سازه بر روی پایه های اصلی عامل مهمی است که در طراحی به آن پرداخته می شود.
  • ابعاد و اندازه های ستون ها و محل قرارگیری آنها در زوایای مختلف، رکن اصلی طراحی سازه به شمار می رود.

نکات مثبت و منفی شغل طراحی سازه

شغل طراحی سازه هم مانند سایر شغل های دارای نکات مثبت ومنفی می باشد. در ادامه ابتدا به ویژگی های مثبت شغل طراحی سازه می پردازیم.

از مهم ترین مزایای شغل طراحی سازه آن است که این حرفه و شغل دارای یک درآمد ثابت و مشخص نمی باشد. به عبارت دیگر مقدار درآمد هر مهندس طراح سازه را خودش رقم میزند. از جمله عواملی که بر این درآمد تاثیر گزار است میزان توانایی، تسلط شخص بر آیین نامه ها و نرم افزارهای طراحی سازه و سرعت انجام پروژه است. به عنوان مثال درآمد مهندسی که مهارت و سرعت لازم برای انجام بین 20 تا 30 هزار متر مربع را به صورت ماهیانه دارد با یک مهندس دیگر که سرعت انجام پروژه اش به نحوی است که ماهیانه حداکثر می تواند 10 هزار متر مربع طراحی سازه انجام دهد قابل مقایسه نیست. به همین جهت در صورت تمرین و تکرار شخص می تواند سرعت انجام پروژه را بالا برده و نهایتا به درآمدهای بالاتری نیز دست پیدا کند.

از جمله نکات مثبت دیگر این شغل آن است که مهندسان تازه وارد به حرفه طراحی سازه بسیار زود رشد می کنند، چرا که در این حرفه مهندس ماهر از لحاظ جمعیت تعداد کمی دارند.

از نکات منفی شغل طراحی سازه می توان به درگیر بودن این شغل با آموزش دیدن اشاره کرد. در واقع یک مهندس طراح سازه تا آخر عمر شغلی خود باید درگیر آموزش طراحی سازه باشد. این آموزش دیدن عموما پس از دانشگاه فرد شروع می شود چرا که مهارت های مورد نیاز بازار کار متاسفانه در دانشگاه به دانشجویان مهندسی عمران آموزش داده نمی شود. در نتیجه فرد برای تبدیل شدن به یک طراح سازه لازم است تا آموزش ببیند تا بتواند مهارت های مورد نیاز را کسب کند. برای تبدیل شدن به یک طراح سازه برند و با اعتبار این آموزش دیدن باید به صورت مستمر تا پایان عمر ادامه پیدا کند چرا که به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی، آیین نامه ها و نرم افزارهای طراحی سازه هر ساله بروز رسانی می شوند و شخصی که با این پیشرفت علم و دانش حرکت نکند قطعا جایی در بازار کار آینده طراحی سازه نخواهد داشت. به عنوام مثال یکی از مهارت هایی که در گذشته مورد نیاز طراحان سازه نبود اما امروزه با پیشرفت آیین نامه ها خصوصا در حوزه بهسازی لرزه ای و مقاوم سازی ساختمان ها به آن نیاز مبرم وجود دارد دانش تحلیل های غیر خطی سازه می باشد.

به عبارت دیگر در گذشته فرد نیازی به دیدن آموزش تحلیل غیر خطی سازه برای تبدیل شدن به یک طراح سازه نداشت اما امروزه با توجه به آیین نامه ها موجود داخلی و خارجی در این حوزه لازمه یک مهندس می باشد.

طراحی سازه و معماری در اصفهان

طراحی سازه و معماری شرکت سپهر ساخت

شرکت فنی و مهندسی سپهر ساخت (تدبیرجم) با تکیه بر دانش فنی و توانایی بالای طراحان خود  و تخصص در طراحی و اجرای نقشه کشی ساختمان در اصفهان و شهرستان ها در خدمت شما می باشد . ما در زمینه ی طراحی نقشه سازه فولادی ، بتنی ، سنگی و… دارای پروژه های موفق اجرا شده می باشیم. طراحی پلان مسکونی ، تجاری ، اداری و… بصورت فوق تخصصی . سپهر ساخت علاوه بر طراحی نقشه سازه بتنی ، مجری نما ، دکوراسیون داخلی ، محوطه سازی و روف گاردن می باشیم . نقشه کشی ساختمان توسط کادری بسیار حرفه ای ما انجام می شود . جهت طراحی پلان مسکونی ، اداری ، طراحی داخلی و… با ما در ارتباط باشید.

عضویت | ورود
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد